Gestalttherapie en Relatietherapie in Groningen

Gestalttherapie tarief en vergoeding

Gestalttherapie vraagt tijd, geduld en aandacht maar is de tijdsinvestering zeker waard. Wie zich voor Gestalttherapie aanmeldt bij een lid van het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA) kan voor Gestalttherapie in veel gevallen een gedeeltelijke vergoeding krijgen.

- Tarief individuele therapie: € 80,- per sessie van 1.15 uur. [1]
- Tarief relatietherapie: € 120,- per sessie van 1.30 uur.

- Leertherapie voor coaches en studenten: € 80,-.

Gestalttherapie en vergoeding zorgverzekeraars

Gestaltbenadering streeft een zo hoog mogelijke kwaliteit na in de zorg, waarin Gestalttherapie als één van de belangrijke stromingen in de existentële psychotherapie en non-duale therapie een waardevolle plek inneemt. Erkenning van onze beroepsverenigingen de NVPA en de RBCZ en vergoeding van de zorgverzekeraars voor onze diensten ondersteunt dit streven.

Gestalttherapie valt onder de zogenaamde 'complementaire zorg'. Veel verzekeringen voor ziektekosten geven een gedeeltelijke vergoeding voor individuele Gestalttherapie vanuit de aanvullende verzekering. Soms is er ook vergoeding mogelijk voor Relatietherapie.

Ik ben aangesloten bij de NVPA, registerlid RBCZ en aangesloten bij de Mindfulness Association UK Ltd. Ik sta vermeld in de VGZ zorggids en ben geregistreerd als Menzis erkend therapeut. Dit resulteert zover ik weet in een tegemoetkoming in de kosten aan onze cliënten bij de meeste zorgverzekeraars. Voor een overzicht verwijs ik u graag naar de website van de Zorgwijzer: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gestalttherapie. [2]

Vergoeding voor het introduceren van een nieuwe cliënt

Als u bij mij in coaching of therapie bent en u brengt een nieuwe cliënt aan die zelf ook start met het therapieproces, ontvangt u één sessie gratis.

Vergoeding van Gestalttherapie of Coaching door de werkgever

Werkgevers hebben belang bij gelukkige en gezonde werknemers. Vaak zijn er mogelijkheden voor ondersteuning d.m.v. coaching of Gestalttherapie. Je kunt een verzoek tot (gedeeltelijke) vergoeding indienen bij de werkgever of de uitkerende instantie. Dit dien je zelf aan te vragen. Vaak gaat jobcoaching of loopbaancoaching via de leidinggevende, de bedrijfsarts, de afdeling HRM of het UWV. Bedenk dat als u een langdurige burnout met 10 sessies Gestalttherapie kunt voorkomen, de vergoeding van mijn diensten voor uw werkgever aanzienlijk goedkoper zijn. [2]

Mijn aanbod in therapie, coaching en mindfulness based living.

- Gestalt psychotherapie (Gestalttherapie), life coaching en relatietherapie.
- Traumagerichte therapie.
- Mindfulness coaching (MBLC/MBCL) op maat en een 8 weekse Mindfulness Based Living Course (MBCL/MBLC) training.
- Compassie training en coaching (CBLC/MBCL). Meer info hierover op Compassie training en coaching.


[1] Voor zakelijke klanten (denk aan managementcoaching, in company training of als een werkgever de therapiekosten vergoed) geldt een afwijkend tarief. Indien u hier belangstelling voor heeft, vraagt u dan vrijblijvend een offerte aan.

[2] U kunt geen rechten ontlenen aan de hier verstrekte informatie over vergoedingen vanuit de zorgverzekering of mogelijkheden om kosten in mindering te brengen op de belastingaangifte. Informeer voor jouw persoonlijke mogelijkheden altijd bij de zorgverzekeraar, accountant of de Belastingdienst!


Gestalttherapie (psychotherapie) en Relatietherapie in Haren (Groningen)