Gestalttherapie en Relatietherapie in Groningen

Gestalttherapeut, relatietherapeut en mindfulness leraar


Zelf helend vermogenZelfhelend vermogenWanneer je het even niet meer weet of vastloopt in leven, relatie of werk.

Ik geloof dat de directe ervaring in het hier en nu waardevoller is dan lang blijven praten over het verleden of blijven dromen over de toekomst. Ik help mensen het verouderde los te laten en te onderzoeken wat op dit moment past en nodig is. Samen op zoek naar mogelijkheden om eigen keuzes om te zetten in actie. Ik bied Gestalt psychotherapie (Gestalttherapie), hulp bij trauma, relatietherapie en life-coaching.

Voor mij is Gestalttherapie als vorm van psychotherapie een existentiële therapie omdat het eigenlijk altijd gaat om grote vragen 'wie ben ik', 'wat heb ik nodig', 'wat kan ik', 'welke betekenis geef ik', 'hoe kan ik mij verhouden tot wat ik ervaar' en 'hoe breng ik mijzelf in contact met andere mensen'. In dit proces van ervaren, voelen en luisteren naar wat er door je heengaat ontdek je dat je geen gedachte of gevoel bent, maar dat je tijdelijk iets ervaart. Het is een proces van geraakt mogen worden en ook andere mensen raken en dit spel authentiek en open meespelen.

Gestalttherapie is ook non-duale therapie. In het hier en nu gewaarzijn (mindfulness) en kunnen opmerken welke processen aanleiding zijn voor gevoelens, gedachten en gedrag terwijl je blijft ervaren wat er is, is een belangrijk uitgangspunt in hoe ik zelf in het leven sta en met mensen werk. Gestalttherapie biedt een persoonlijke leerschool waarin je ontdekt dat leren accepteren en respecteren wat je ervaart zonder er persé iets mee te moeten, vrijheid geeft. Leren leven vanuit die vrijheid is het belangrijkste kenmerk van Gestalttherapie in haar transpersoonlijke en non-duale benadering.

Ik ben gecertificeerd Gestalttherapeut wat maakt dat gewaarzijn (mindfulness) van de directe ervaring in het hier en nu voor mij het aanknopingspunt is om te begeleiden. Werken met wat zich hier en nu aandoet, betekent ook dat er veel aandacht is aan het proces wat zich in het moment zelf ontvouwt tijdens de therapiesessie. Dat wat aan de oppervlakte zichtbaar wordt, noemen we de Gestalte en is de deur naar de achterliggende frustraties, beperkende patronen of onderwerpen in de psyche die naar heling verlangen. Ik heb veel ervaring met meditatie en integreer existentiële therapie en non duale therapie in mijn werk als Gestalttherapeut. Het weerspiegelt mijn eigen uitdaging in dit leven en wat mij daarin inspireert. Meditatie, therapie en Boeddhistische psychologie zijn voor mij een doorleeft geheel aan ervaring en scholing waar ik dagelijks mee bezig ben en vanuit die ervaring help ik jou te ontdekken wie jij bent en van daaruit vrij in het leven te staan.Maurice Foulon Gestalttherapeut, Life Coach en relatietherapeut.In het kort:
Na de basisopleiding Psychosynthese heb ik mijn opleiding tot Gestalttherapeut gevolgd bij de Nederlandse Stichting Gestalt te Amsterdam. Ik heb mij verder ontwikkelt in EFT Relatietherapie, therapeutische meditatie en EMDR. Ik ben geregistreerd psychologisch hulpverlener en aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA), de SCAG en de RBCZ als Registertherapeut BCZ®. Ik heb een therapiepraktijk in Haren (Groningen). U kunt bij mij terecht voor Gestalt psychotherapie (Gestalttherapie), relatietherapie, non duale en existentiële therapie. Tevens ben ik door de Mindfulness Association gecertificeerd als Mindfulness Based Living Course (MBLC/MBCL) trainer en bied ik trainingen in mindfulness, compassie en meditatie aan. Dit biedt een goede basis voor zelfontplooiing waarbij groei van gewaarzijn centraal staat.

Ik voldoe aan de eisen die de overheid stelt aan Gestalttherapeuten zoals o.a. vastgelegd in Plato eindtermen. Dit resulteert in vermelding in de VGZ Zorg en Kies wijzer en erkenning als Menzis therapeut.