Gestalttherapie en Relatietherapie in Groningen

Mijn ervaring met Gestalttherapie en Relatietherapie

Een goede vriend van mij zei eens:

'Leven is ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt. Is ontdekken welk pad je moet gaan.
En dat is best moeilijk.'

Voor mij als therapeut is dit niet anders dan voor mijn kameraad of mijn cliënt. Ik ben me steeds meer gewaar van wat mij in beweging brengt en wat dat voor mij betekent. Ik word me meer en meer bewust van wat ik nodig heb om gezond te kunnen leven en ben in een dynamisch proces verwikkeld om dat te realiseren. Aan den lijve weet ik dat het proces soms moeilijk kan zijn, soms frustrerend omdat het te langzaam gaat naar mijn zin. Vooral het blijven voelen en toestaan wat zich aandoet zonder direct een oplossing te verzinnen en daarmee weg te bewegen van wat ik voel, blijf ik lastig vinden. Als het lukt merk ik dat het proces heilzaam is voor mijzelf en de mensen in mijn omgeving en deze ontwikkeling gun ik ook mijn cliënt.

In zowel de individuele therapie met cliënten als de relatietherapie met echtparen merk ik dat Gestalttherapie kleine wonderen teweegbrengt. Mensen komen in een veranderingsproces en zijn in staat om contructief vorm te geven aan wat ze nodig hebben. Daar bij mogen zijn, is een geweldige ervaring.GestaltttherapieIn het kort:
Na de basisopleiding Psychosynthese ben ik tot Gestalttherapeut geschoold bij de Nederlandse Stichting Gestalt te Amsterdam. Ik ben gecertificeerd Coach en EFT Relatietherapeut en aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten (NBGT) en de RBCZ. Ik heb een praktijk in Groningen. Ik specialiseer me in hulp bij existentiële levensvragen en integreer mindfulness oefeningen in mijn werk als therapeut.

Ik voldoe aan de eisen die de overheid stelt aan Gestalttherapeuten zoals o.a. vastgelegd in Plato eindtermen. Dit resulteert in vermelding in de Zorggids en erkenning als Menzis therapeut.