Gestalttherapie en Relatietherapie in Groningen

Leren mediteren... iets voor jou?

Leren mediteren of nieuwsgierig wat mindfulness voor jou kan betekenen? Mindfulness op maat sluit zo nauw mogelijk aan bij waar je staat en waar je mee worstelt. Mindfulness is heilzaam voor je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. We passen mindfulness en compassie toe in zowel de individuele therapie als de relatietherapie. In bijeenkomsten leer je mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en overheersende emoties zoals angst of depressie. Het inzicht in jezelf wordt vergroot en je leert meer stil te staan bij zaken die belangrijk voor je zijn.

Belangrijke inspiratiebronnen zijn Vipassana meditatie, ShiNe, de Mindfulness Association, Tara Brach's Radical Acceptance en Tara Rokpa.


We bieden individuele Mindfulness coaching en vanaf januari 2018 ook een 8 weekse Mindfulness Living cursus (MBLC) in kleine groepen gebaseerd op de methode van de Mindfulness Association. Deze is in tegenstelling tot de MBSR en MBCT cursussen meer gericht op de combinatie mindfulness, liefdevolle vriendelijkheid en compassie zoals dat in de Tibetaanse geneeskunst centraal staat en wordt breed gedragen door het Samye Ling klooster in Schotland, de Master in Mindfulness opleiding aan de Universiteit van Aberdeen en onderzoek vanuit de Universiteit van London.

De Mindfulness Based Living Cursus (MBLC) beslaat 8 weken:

Introductie – Wat is Mindfulness en waarom zou je het beoefenen?

Week 1 – Starten vanuit waar je bent.
Week 2 – Het lichaam als een plaats om in het hier en nu te zijn.
Week 3 – Introductie Mindfulness support.
Week 4 – Werken met afleiding.
Week 5 – Verkennen van de onderstroom.
Week 6 – Houding van de observator.

Praktijkdag

Week 7 – Zelf acceptatie en compassie.
Week 8 – Een mindful leven leiden.

Follow Up – De rest van je leven.

Een sessie duurt twee uur waarin we doelgericht samen de oefeningen bespreken, toepassen en het proces evalueren. Indien gewenst kan in onderling overleg een vervolgtraject worden aangeboden.

Meer weten? Informatie over de kosten of het nut van Mindfulness voor jouw levenssituatie? Neem contact met ons op.